5 / 6

5. Consumatori casnici inteligenti in era Internet of Things

Internet of Things (Internetul Lucrurilor – n.red.) este fenomenul care ameninta sa cuprinda vietile tuturor, iar scopul sau va fi acela de a interconecta mult mai usor omul cu tehnologia.


Smartphone-ul a devenit astazi un echipament indispensabil, lucru care inainte de aparitia sa nu se intampla. Masinile de spalat, frigiderele, inclusiv iluminarea locuintei au devenit inteligente si interconectate cu smartphone-ul, in asa fel incat utilizatorul nu mai este nevoit sa gestioneze de la fata locului activitatea lor, ci poate face acest lucru dintr-o simpla interactiune cu telefonul sau inteligent.


Tehnologia s-a dezvoltat venind ca un raspuns la nevoia de eficientizare a activitatii omului, si asa bombardat zilnic de informatii. Intr-o era a vitezei, fenomenul Internet of Things va juca un rol decisiv in rezolvarea problemelor legate de buna desfasurare a activitatii cotidiene.


Intr-un interviu acordat unui grup restrans de jurnalisti romani, seful diviziei de electrocasnice al Samsung apreciaza ca 40% dintre produsele vandute in acest an vor fi inteligente si interconectate si se asteapta sa intram intr-o noua decada de inovatie.


“40% dintre produsele pe care le vom comercializa in acest an vor fi electrocasnice interconectate. Urmarim aceste trenduri deja de cativa ani, iar consumatorii sunt inconjurati de tehnologii. Tocmai din acest motiv asteptarile si cererile trebuie sa fie aplicate in toate situatiile. Piata premium continua sa creasca daca acea solutie este pe asteptarile si nevoile clientilor, iar prin noile produse pe care le vom lansa pe piata ne asteptam ca aceasta tendinta sa se pastreze”, a declarat Dan Harvie, director al diviziei de Home Appliances in cadrul Samsung Electronics Europa, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii din Romania, la evenimentul Samsung European Forum 2016.


Cum reducerea consumului de energie este esentiala, iar o mare pare din acesta este data de iluminare, tehnologia LED va imbunatati exponential aceast lucru. Deja marile lanturi de magazine, inclusiv din Romania, au anuntat ca au implementat astfel de solutii, iar facturile de energie deja se simte ca au scazut.


In ceea ce priveste consumatorii casnici, acestia pot beneficia de pe acum de solutii de iluminare pe baza de LED, care au ajuns la un nivel atat de avansat incat pot fi controlate prin smartphone, iar lumina din incinta caselor sa poata fi gestionata cu ajutorul aplicatiilor inteligente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri