4 / 6

4. Ce cautam? Cea mai buna locuinta, la cel mai bun pret

"Nu cea mai ieftina, pentru ca acolo poate peste cativa ani va fi un ghetou sau este construita ieftin si prost. In ultimii 15 ani, am vazut cum apartamentele vechi confort 3, din cartierele bucurestene, au scazut dramatic la jumatate din pretul celorlalte. Acesta este doar un exemplu de cat de mult se poate devaloriza o locuinta. Dar nici cea mai scumpa neaparat, pentru ca poate aceea are doar un marketing foarte bun, un proprietar care stie sa isi laude marfa si in timp nu isi va merita banii. Apartamentele si casele bune sunt rare, chiar daca in ziare si pe site-uri vedem mii de anunturi", spune Maria Neda.


Americanii zic "location, location, location" lucru care incepe sa se inradacineze ca principiu si in piata imobiliara din Romania, diferentele de pret pe zone fiind din ce in ce mai mari, la fel si calitatea constructiilor noi. Acum, in Romania, location inseamna mult mai mult decat pe vremea parintilor nostri si chiar mai mult decat acum cativa ani, mai ales in marile orase, unde piata s-a dezvoltat accelerat.


Location inseamna zona, dar si vecinatati - printre care apropierea de parc este cea mai importanta, nivel al infrastructurii, facilitati urbane, facilitati sociale, metode de petrecere a timpului liber in apropiere. Mai multe detalii despre alegerea zonei gasiti in capitolul special alocat acestui subiect.


"Nu plecati la drum cu o idee preconceputa ca stiti totul despre zone, preturi si ce locuinte se mai vand, inainte de a verifica momentul actual al pietei. Cautati oportunitatea, cea mai buna locuinta care se incadreaza in buget si intr-o zona bine cotata, cat mai aproape de serviciu sau macar de scoala copiilor. Poate veti afla ca sunt de vanzare locuinte noi in zone mult mai bune decat cea in care locuiti sau de care ati aflat din diverse surse", scrie ea.


Sursa foto: Ton Anupong / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri