2 / 5

Centrele comerciale - Investitii in lant, pe termen lung

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe are in plan investitii in Romania de doua miliarde de euro in urmatorii 14 ani si pune accentul in primul rand pe centre comerciale, ca politica de expansiune a grupului. Tot in februarie, AFI Europe Romania a anuntat o investitie de peste 294 milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect in Arad, compus dintr-un mall, o cladire de birouri si un complex rezidential cu 1.000 de locuinte.

Dezvoltatorul a semnat si un acord cu Hypo Real Estate Bank pentru finantarea proiectului Cotroceni Park, a carui denumire a fost schimbata astfel in AFI Cotroceni Park. Proiectul, estimat la 280-300 de milioane de euro, a primit o finantare in valoare de 234 milioane euro.

Portughezii de la Sonae Sierra au incheiat un parteneriat cu dezvoltatorul irlandez Caelum Development pentru a construi in Bucuresti cel mai mare mall din tara, Parklake Plaza, investitia programata depasind 700 milioane euro. Parklake Plaza va fi inaugurat in aprilie 2011 si va fi situat zona de est a Capitalei, in Sectorul 3.

Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center din Bucuresti, a anuntat investitii de peste 130 milioane de euro in cele trei centre comerciale anuntate in 2008, iar impreuna cu Bas Development va investi inca 290,4 milioane de euro in dezvoltarea a sapte proiecte in Romania. In total, Plaza Centers are in dezvoltare sapte proiecte, in Bucuresti, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara si intentioneaza sa dezvolte o retea de aproximativ 15 mall-uri in orase din intreaga tara.

Dezvoltatorul imobiliar TriGranit va investi 140 milioane de euro in construirea unui centru regional comercial si de distractie, ce va fi ridicat in zona soselei de centura a municipiului Constanta, proiectul avand ca termen de finalizare prima jumatate a anului 2009. In a doua jumatate a anului viitor, TriGranit ar putea incepe lucrarile de constructie pentru proiectul Esplanada, dezvoltat pe un teren de 10,7 hectare adiacent Bulevardului Unirii din Capitala, printr-o investitie directa, privata, de un miliard de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri