3 / 5

Parcurile industriale – investitii prin parteneriate, concentrate pe provincie

Directorul executiv al Cefin, Stefano Albarosa, a anuntat ca, in afara de dezvoltarea preconizata in zona Capitalei, in urmatorii doi ani, Cefin Holding si Valad Property Group, prin intermediul societatii Cheuro, creata in urma unui joint venture, vor construi parcuri industriale si in alte cinci-sapte orase mari din tara, investitia pentru un asemenea proiect fiind de 70 milioane de euro. Cefin a mai incheiat un parteneriat si cu fondul de investitii britanic Teesland, alocand in acest an cel putin 200 milioane de euro pentru constructia a cinci-sapte parcuri industriale in principalele orase din tara, la o valoare medie de 40 milioane euro fiecare.

Grupurile GE Real Estate si Helios Phoenix vor incepe in 2008 construirea a sase parcuri logistice de clasa A, care vor totaliza 315.000 de metri patrati, in principalele orase din Romania, parte a unui proiect comun de 175 milioane de euro, semnat in vara lui 2007. Cele sase parcuri, dezvoltate sub brandul Olympian Parks, vor fi construite in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov, Cluj si Oradea.

In ultimii trei ani, fondurile de investitii si companiile imobiliare au alocat peste 1,5 miliarde de euro pentru construirea parcurilor logistice in apropierea marilor orase din Romania, iar analistii estimeaza ca sumele pot depasi chiar cinci-sase miliarde euro pana in 2013.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri