2 / 5

DEGI – Achizitii in Romania de peste 250 mil. euro

Fondul de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group din Scotia, a semnat un acord cu grupul de firme Avrig 35 pentru preluarea centrului comercial Iris din cartierul bucurestean Titan, platind 147 milioane euro.

Vanzarea Iris Shopping Center, care include supermarketul Auchan, reprezinta cea mai mare tranzactie cu un centru comercial din Bucuresti. Noua achizitie va fi integrata in fondul de proprietati imobiliare DEGI Europe Retail, specializat in centre comerciale pe teritoriul Europei, fondul de investitii DEGI detinand mai multe dezvoltari imobiliare in Romania, printre care cladirile de birouri Millennium BC, PGV Tower si Construdava din Bucuresti, achizitionate anul trecut pentru 111 milioane de euro.

Cele trei cladiri de birouri clasa A au fost cumparate la jumatatea anului 2007 de catre DEGI de la European Convergence Property Company, un fond de investitii administrat de Charlemagne Capital. Tranzactia s-a desfasurat sub forma de achizitie de actiuni si a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko si de casa de investitii Capital Partners.

DEGI a fost initial divizia de investitii imobiliare a grupului Allianz, avand sediul la Frankfurt, in Germania. In luna martie a acestui an, a fost cumparata de Aberdeen Property Investors Holding, pentru 110 milioane de euro, Aberdeen devenind astfel unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata europeana, cu un portofoliu de aproximativ 20 de miliarde de euro si peste 600 de angajati in 12 state.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri