3 / 4

Cele mai scumpe locuinte vandute

In topul celor mai scumpe locuinte private vandute pana in prezent La Leopolda se claseaza pe locul intai pentru suma record de aproximativ 750 milioane de dolari, potrivit revistei Forbes. Ea este urmata de un apartament din Londra, situat in apropiere de Palatul Buckingam, care a fost vandut pentru 218 milioane de dolari, in luna martie a anului trecut, indentitatea noului proprietar nefiind cunoscuta.

Locul al treilea este ocupat de Kensington Palace Gardens, o vila situata tot in Londra, cumparata de miliardarul indian Lakshmi Mittal in luna mai a anului acesta pentru suma de 222 milioane de dolari.

Upper Phillimore Gardens, o alta vila din Londra, s-a clasat pe locul al patrulea, locuinta fiind de fapt o aripa a palatului Kensington si avand 10 dormitoare, ce vor necesita reparatii de aproximativ 15 milioane de dolari. Vila a fost cumparata de Elena Franchuck, fiica fostului presedinte ucrainean Leonid Kuchma.

Pe locul al cincilea se afla tot o proprietate ce apartine lui Lakshmi Mittal, situata in acelasi cartier cu cealalta resedinta a sa din Londra. Cladirea a fost cumparata de Mittal in luna iunie pentru 133 de milioane de dolari, care detine astfel proprietati in valoare de 475 de milioane de dolari in Kensington Gardens, la care se adauga apartamentul sau personal cumparat in anul 2004 pentru 70 de milioane de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri