4 / 5

Situatii asemanatoare

Proiecte mari, anuntate de stat, au existat si in alte tari, precum si in Romania, scopul fiind influentarea preturilor si atragerea investitiilor in anumite zone, sunt de parere consultantii imobiliari.

O situatie asemanatoare a fost creata in cazul localitatii Alexeni, din judetul Ialomita, atunci cand autoritatile centrale au vehiculat ideea construirii unui aeroport pentru zborurile low-cost pe amplasamentul unui fost aerodrom militar. Aceasta «intentie» a generat un interes deosebit din partea speculatorilor imobiliari”, ne-a explicat Catalin Maruntelu.

Mihai Orzu spune ca, desi in alte orase din Romania se vorbeste mult mai mult de extinderea actualelor aeroporturi si mai putin de constructia a noi astfel de facilitati, putem sa ne raportam ca si exemplu de dezvoltare tot la Bucuresti, numai ca in sens invers.

„In general, potentiala infrastuctura din Bucuresti este folosita ca si argument de sustinere a unui pret. De exemplu, pentru un teren care nu poate fi folosit astazi decat in scop agricol se pot cere pana la 30 euro/mp daca se dovedeste faptul ca prin acel loc va trece intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat o centura sau o autostrada”, a precizat Orzu.

Iulian Fechita afirma ca, in mod firesc, orice zona sau portiune de pamant isi stabileste pretul in functie de infrastructura. Daca intr-o zona exista infrastuctura adiacenta acesteia, se poate obtine un pret "premium”, iar daca nu exista, in unele cazuri preturile pot fi injumatatite, acelasi lucru intalnindu-se si la terenurile din planul doi in judetul llfov.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri