4 / 6

Londra, locul trei in top

Londra este urmatorul oras in top, ocupand locul trei (125 de puncte), cu un loc mai jos fata de anul trecut, in timp ce Oslo a urcat sase pozitii pana pe locul patru cu un scor de 118,3 puncte.

"Preturile proprietatilor din Norvegia au atins un maximum istoric la sfarsitul anului trecut ca rezultat al unei cresteri de 50% in ultimii cinci ani. De asemenea, intarirea monedei norvegiene a contribuit la cresterea costurilor de trai ale expatilor din Oslo", a mai spus Traber.

Intre cele mai scumpe orase din clasament Copenhaga pe sapte (117,2), Geneva pe opt (115,8), Zurich isi mentine locul 9 si Milano urca pe 10. Capitala Bulgariei, Sofia, este si anul acesta cel mai ieftin oras pentru expati, ocupand locul 97 cu 76,9 punte.

Majoritatea oraselor europene au inregistrat cresteri in top ca urmare a intaririi monedelor nationale fata de dolar. Exemplele sunt: Praga, in urcare de pe 49 pe 29, Varsovia de pe 67 pe 35 sau Istanbul de pe 38 pe 23.

Tel Aviv este, din nou, cel mai scump oras din orientul mijlociu. Acesta a urcat trei pozitii pana pe 14. Alte orase importante din aceasta zona, Dubai si Abu Dhabi, au scazut in clasament pana pe locurile 52, respectiv 65.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri