5 / 6

New York, singurul oras din Statele Unite in top 50

Singurul oras al Statelor Unite care a ramas in top 50 este New York, care a ajuns pe locul 22 dupa o cadere de 7 locuri. Acelasi trend descendent a fost inregistrat si de alte orase nord americane: Los Angeles a cazut de pe 42 pe 55, Miami a scazut de pe 51 pe 75, iar Washington DC este acum pe 107, fata de 85 acum un an.

Declinul metropolelor din Statele Unite se datoreaza, fireste, evolutiei monedei nationale. In contrast, Toronto este cel mai scump oras canadian prin urcarea a 28 de pozitii in topul alcatuit de Mercer.

Sunt cateva orase care, prin particularitatile locale, au reusit sa iasa in evidenta in topul Mercer. Orasul cu cea mai spectaculoasa crestere de la an la an este Teheran.

Capitala Iranului a urcat 40 de pozitii datorita unor factori precum cresterea spectaculoasa a preturilor pentru alimente, in special cele de import, si preturile locuintelor, potrivit studiului.

Exemplul contrar Teheranului este Ho Chi Min a carei moneda nationala a avut un trend descendent foarte similar dolarului, doar ca nu a resimtit acelasi nivel al inflatiei, preturile ramanand la un nivel destul de scazut. Capitala Vietnamului a pierdut 40 de pozitii fata de clasamentul din 2007.

Compania Mercer apartine grupului Marsh & McLennan Companies si este prezenta pe piata din Romania prin compania de brokeraj in asigurari Marsh, pe partea de Health & Benefits.















Inapoi la articol

Setari Cookie-uri