4 / 5

Tinta QCM pentru 2008: Afaceri de 5 mil. euro

Dupa ce in anul 2007 QCM a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, cu o rata de profit de 55%, pentru anul acesta compania estimeaza afaceri de cinci milioane de euro.

„Primul proiect pe care l-am inceput este Adnana Residence si am avut ca target segmentul premium-lux, pentru ca acest segment de piata nu era acoperit complet. Investitia este de aproape 2,4 milioane de euro, dintre care 300.000 de euro este finantarea de la banca. Mai avem un teren in Delta Dunarii, unde vom dezvolta o pensiune turistica si aceasta va fi un proiect 100% ecologic”, ne-a spus Apetrei.

Adnana Residence este situat in cartierul Buftea si va fi livrat in trei faze - noiembrie si decembrie 2008, si martie 2009. Preturile de vanzare sunt cuprinse intre 1.400-1500 euro/m.p., iar compania estimeaza o rata de profit de 30%.

„Dupa ce terminam Adnana, mai avem cateva terenuri in zona de nord, pe care intentionam sa dezvoltam tot rezidential. Nu ne vom orienta spre segmentul office, insa este posibil sa trecem pe industrial, aici sfatuindu-ne cu echipa de arhitecti cu care lucram, respectiv casa de arhitectura Razvan Pintilie”, a mentionat managerul QCM.

Conceptul QCM a fost lansat in Marea Britanie ca un business de familie, de catre Andrei Apetrei si fiul sau, Alexandru Apetrei, fiind in prima faza un web site. Ulterior, QCM s-a diversificat, iar acum are in jur de 50 de angajati.

„M-am intors in Romania in urma cu trei ani, deoarece a existat o oportunitate in nivelul impozitarii. In Marea Britanie, acesta ajunge la 50-55%, pe cand in Romania, 16% reprezinta doar o mica parte a plus-valorii pe care o poti crea. Prin urmare, tu, ca si investitor, ramai cu foarte multi bani”, a incheiat Andrei Apetrei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri