3 / 6

'Vom asista si la falimente in sectorul imobiliar'

Razvan Gheorghe (foto), Partener Managing Director al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield, este de parere ca anul 2009 va aduce atat falimente, cat si concedieri in sectorul imobiliar.

"Scenariul va fi urmatorul: credite mai putine, prin urmare se vor cumpara mai putine case, mobila, electrocasnicele se vor vinde mai putin, companiile nu se vor mai dezvolta, se va inchiria mai putin. Rezulta astfel un «efect de cascada», un lant de descresteri generat de o situatie economica fara cresteri. Lipsa creditului va genera scaderi sau plafonari in economie, iar sectoarele conexe vor fi afectate", a declarat Razvan Gheorghe, citat de NewsIn.

Oficialul Cushman sustine ca in conditiile crizei financiare vor exista si numeroase concedieri. "Estimarea mea este ca procentul de concedieri va ajunge la aproximativ 10% din populatia activa", a adaugat Razvan Gheorghe.

In opinia sa, lipsa creditelor, marirea gradului de risc al investitiilor si timpul de dezvoltare pentru un proiect sau pentru o investitie, care va fi mai lung, vor avea efecte negative pe care le vor resimti dezvoltatorii pe fondul crizei.

"Economia va fi in descrestere si probabil vom asista si la falimente in sectorul imobiliar. Consider ca sectorul cel mai afectat va fi rezidentialul", a mai spus Razvan Gheorghe.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri