4 / 5

Strategia pentru noul an

In ceea ce priveste strategia de dezvoltare a Westhill pentru piata locala, Panculescu spune ca a adoptat o atitudine de asteptare cu proiectele lansate, dar in acelasi timp se afla in cautare de noi oportunitati, precum design & build (n.r.: executie si proiectare).

„Vom vedea mai multe investitii de tipul design & build, pentru unul sau doi clienti. De exemplu, daca un lant de supermarketuri isi doreste o anumita locatie, atunci aceasta locatie se va realiza. Se va construi targetat pe client, cu chiriasul in barca cu tine inca de la inceput. Astfel de proiecte se fac mai usor, mai repede si, de asemenea, se pot finanta mai usor”, a explicat directorul Westhill Romania.

Nici companiile de consultanta nu privesc spre orizonturi largi in acest an, spune Panculescu. Brandurile internationale vor fi sustinute de afara, insa isi vor reduce destul de mult numarul de angajati, iar firmele romanesti s-ar putea sa dispara cu totul din piata.

Agentiile mici, de cartier, au sanse de supravietuire, pentru ca se adreseaza unei piete rezidentiale bine definite, nu au un numar mare de angajati, iar locuintele din blocuri vechi inca se mai tranzactioneaza. In plus, acesti mici jucatori nu intampina probleme cu chiriile, pentru ca, de cele mai multe ori, detin proprietatile in care isi au sediul.

„Tot ca strategie pentru 2009, purtam acum discutii de preluare a doua centre comerciale pentru property management. Sunt proiecte medii, deja livrate, situate in provincie. Spre deosebire de companiile de consultanta cu care lucram, noi facem consultanta doar la nivel macro. Si, bineinteles, ne concentram pe proiecte design & build”, a incheiat Andrei Panculescu.

Inainte de Westhill, Andrei Panculescu a lucrat pentru compania de consultanta imobiliara Eurisko (in prezent CBRE | Eurisko), Xerox Romania, Ogilvy & Mather si MobiFon (operatorul retelei de telefonie mobila Connex-Vodafone).

La sfarsitul lunii octombrie 2008, Panculescu fost numit in functia de membru al Consiliului de Administratie al Cometex, divizia de real estate a grupului Altex.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri