3 / 4

'Judeca un om dupa ceea ce face, nu dupa ce spune'

AFI Europe a decalat, pentru moment, data de incepere a lucrarilor de constructii pentru proiectele AFI Palace Arad si cel amplasat pe terenul fabricii Laromet, din Bucuresti, procesul de negociere pentru obtinerea finantarii acestor proiecte aflandu-se inca in desfasurare.

“Daca ne uitam astazi in Bucuresti, s-a vorbit despre centre comerciale, insa niciunul nu se mai construieste acum. Este o regula universal valabila, nu doar in real estate: judeca un om dupa ceea ce face, nu dupa ce spune, pentru ca de spus se pot spune multe. Concret, ce se construieste acum, cate mall-uri sunt in plin santier?”, afirma Havar, argumentand ca livrarea unui proiect de aproape un sfert de milion de euro in plina criza il caracterizeaza ca dezvoltator.

Seful AFI Europe crede ca bancile isi vor deschide din nou portile, motivatia fiind simpla: si ele au salarii si chirii de platit, trebuie sa supravietuiasca intr-un fel, sa aiba profit, iar profitul vine din dobanzi. Chiar daca acum nu dispun de resurse sau le este frica, in cele din urma vor redeschide robinetul creditarii si atunci vor fi mult mai atente pe cine imprumuta.

„Vor incepe cu jucatorii puternici, care au deja experienta, pentru ca nu isi vor mai putea permite sa se joace cu banii”, a incheiat Reuven Havar.

Africa Israel Investments a investit in Romania, prin intermediul diviziei AFI Europe, circa 200 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti, Arad si Ploiesti. AFI Europe detine proprietati rezidentiale, mall-uri si hoteluri in Romania, Cehia, Bulgaria si Serbia. Grupul israelian Africa Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda. Compania Africa Israel Investments functioneaza din 1934, fiind in prezent listata la bursa din Tel Aviv.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri