3 / 4

'Trebuie sa ne adaptam la cerintele chiriasilor'

Reprezentantii dezvoltatorului portughez Sonae Sierra spun ca toate lumea este afectata de situatia pietelor financiare, iar companiile au fost obligate sa isi revizuisca asteptarile, adaptandu-le pentru a reflecta conditiile de piata, insa fara a-si pune in pericol angajamentul luat.

“Acelasi lucru s-a intamplat si cu retailerii, prin urmare trebuie sa ne adaptam la cerintele chiriasilor nostri, oferindu-le noi solutii pentru a face fata mediului economic in care traim cu totii. Renegocierile de chirii sunt inevitabile, intrucat retailerii se uita prima data la costurile operationale, pentru a-si securiza investitiille”, sustin oficialii Sonae Sierra.

Insa este posibil ca aceasta abordare sa nu reprezinte intotdeauna solutia problemei, de aceea mai sanatos poate fi ca dezvoltatorii sa caute noi oportunitati pentru a face fata cererii venita din partea retailerilor si sa reziste situatiei actuale aruncand un ochi atent asupra prezentului si unul prevazator asupra viitorului.

In cele din urma, cheia succesului pe viitor este ca atat dezvoltatorii, cat si chiriasii sa reziste tentatiei de a lua decizii pripite si sa nu adopte solutii pe termen scurt.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, compania dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti si a incheiat anul trecut un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale regionale din Bucuresti.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri