3 / 4

Chiriile vor continua sa scada

Pana la sfarsitul anului, chiriile vor continua sa scada, sunt de parere consultantii imobiliari, adaugand ca nu vad semne care sa induca impresia unor cresteri.

“Se poate intampla ca si la inchirieri sa asistam la scaderi la fel de abrupte ca in cazul vanzarilor. Daca preturile la vanzare s-au miscorat cu 50%, ne putem astepta ca si chiriile sa scada la fel de brutal”, afirma Silvia Vilceanu, de la Antunturi Particulari.

Lavinia Marciuc, de la Coldwell Banker Banu Manta, are estimari mai optimiste si crede ca trendul descendent pe 2009 se va mentine, insa nu intr-un mod abrupt, data fiind cererea destul de mare de inchiriere.

“In mare parte, cererea pentru inchirieri se datoreaza posibilitatilor destul de reduse de acces la creditare pentru achizitie in momentul de fata. Nu trebuie uitat insa ca la inceperea anului universitar, ca intotdeauna, se produce o oarecare efervescenta in cadrul pietei de inchirieri”, enunta Marciuc.

Cu toate acestea, toamna din 2008 nu a adus aceleasi cresteri ale chiriilor, potrivit unui raport al AnunturiParticulari.ro. Astfel, chiria medie pentru o garsoniera din Capitala era 325 euro in luna iulie 2007, pentru ca in septembrie sa urce la 354. In iulie 2008 insa, aceeasi locuinta se inchiria cu 382 euro, iar in luna septembrie, pretul a urcat doar pana 392 euro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri