3 / 4

"Nu mai exista notiunea de agent exclusiv"

Daca in urma cu un an, GTC incredinta activitatea de inchiriere a spatiilor de birouri si de vanzare a celor 4.000 de apartamente din portofoliul sau companiei de consultanta imobiliara Colliers International, in prezent Shimon Galon a adoptat o alta strategie.

“Pentru inchirierea proiectului de birouri City Gate (foto) lucram cu mai multe companii de consultanta, precum Colliers, Jones Lang LaSalle sau BNP Paribas Real Estate. Piata nu mai ramane la un singur intermediar, notiunea de agent exclusiv nu mai exista”, a spus, pentru Wall-Street, oficialul GTC Romania.

Pentru acest proiect, GTC a semnat contracte cu Autoitalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, Romtelecom, Microsoft, Millennium Bank, Salans si Hoffman LaRoche. Proiectul este pre-inchiriat in proportie de circa 80%.

City Gate este amplasat in zona Piata Presei Libere si include doua turnuri de birouri, de 18 etaje, ce vor fi livrate in trimestrele al treilea si al patrulea din 2009. Investia a fost estimata la 108 milioane de euro.

Dezvoltatorul GTC Romania este prezent pe piata locala din anul 1999, fiind cunoscut pentru proiectele de birouri Europe House si America House. Compania mai are in dezvoltare alte doua proiecte rezidentiale: Rose Garden, un ansamblu cu 908 apartamente, situat in zona Colentina si Felicity, amplasat in nordul Bucurestiului, cu 1.153 de apartamente.

La nivel global, profitul GTC scazut cu 87,35% in primul trimestru din 2009, pana la 4,4 milioane de euro. Globe Trade Centre S.A. (GTC S.A.) a fost infiintata in anul 1994 in Vrasovia, iar in prezent desfasoara activitati in Ungaria, Cehia, Romania, Serbia, Croatia, Slovacia, Bulgaria, Rusia si Ucraina.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri