4 / 5

Mai multe tranzactii sunt asteptate in S2

Daca primul semestru se caracterizeaza prin putine tranzactii incheiate intre parti care aveau deja o relatie de parteneriat, Costel Florea, Head of Capital Markets in cadrul Cushman & Wakefield Romania, este de parere ca a doua jumatate a anului va fi mai dinamica.

“Principala diferenta a achizitiilor din acest an fata de cele din anii precedenti esta ca majoritatea tranzactiilor au fost realizate intre parti care aveau deja o relatie contractuala. In a doua jumatate a anului, este posibil sa asistam la o crestere a numarului de tranzactii, mai ales daca vor aparea unele vanzari fortate ale proiectelor aflate in dificultate din punct de vedere financiar”, a declarat , pentru Wall-Street, Costel Florea (foto).

Ca si anul trecut, pentru deal-urile semnate in primul semestru, discutiile au inceput inca din anul 2008 sau chiar mai devreme. “Din cauza incertitudinilor de pe piata imobiliara, investitorii nu sunt dispusi sa ia decizii rapide, cu exceptia aparitiei unor reale oportunitati de achizitii”, a incheiat consultantul Cushman & Wakefield.

In luna aprilie, Troy Javaher, Head of Capital Markets in cadrul companiei Jones Lang LaSalle (JLL), spunea ca fondurile speculative vor studia si se vor apropia treptat de piata si chiar daca nici un astfel de jucator nu a inceput inca vreo tranzactie, le vom vedea activitatea de-a lungul anului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri