2 / 4

Cum se mai vand apartamentele de sute de mii de euro

Cele noua blocuri ale proiectului sunt identice, avand cate 16 apartamente, dezvoltate pe cinci etaje. Preturile pornesc de la 119.000 euro plus TVA pentru apartamentele cu doua camere si ajung pana la 740.000 euro plus TVA pentru penthouse-urile cu patru camere. Din cele noua penthouse-uri au fost vandute opt, insa niciunul in acest an.

La inceput, omul de afaceri a decis sa vanda locuintele prin intermediul companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko, insa dupa cateva luni a renuntat si a optat pentru o echipa interna.

“Pana in prezent, am vandut circa 80% din prima faza (n.r.: 76 de apartamente) si pentru 25% (n.r.: 12 apartamente) din cea de-a doua faza avem pre-contracte. Vanzarile au mers foarte bine pana anul trecut, in decembrie, dar apoi am vandut cam trei apartamente la doua luni. Am observat insa ca acum, cand locuintele sunt finalizate, vanzarile si-au reluat trendul ascendent, chiar daca nu este la fel ca anul trecut”, afirma Gabriel Stan, adaugand ca in ultimele doua saptamani au fost vandute doua apartamente.

Dezvoltatorul nu a scazut preturile nici cand vanzarile erau aproape la pamant, dar nici nu le-a mai crescut pentru apartamentele din faza a doua, asa cum se gandea initial.

“Am vrut sa scumpim locuintele din faza a doua cu circa 30% pentru a obtine profit, pentru ca din prima faza nu puteam, dar acum, dat fiind contextul economic si starea pietei imobiliare, am lasat preturile asa cum erau”, mai spune brasoveanul.

Investitia in prima faza a proiectului a fost de circa 22 milioane de euro, dintre care trei milioane de euro a reprezentat investitia in drumuri si electricitate, dezvoltatorul astfaltand o portiune de drum de aproape doi kilometri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri