3 / 4

Afacerile cu distributie, pe linie de supravietuire

In ceea ce priveste activitatea de distributie, cea care a stat la baza pentru afacerile dezvoltate de Gabriel Stan, aceasta a fost considerabil redusa in ultimii ani, in prezent fiind mentinuta doar “pe linia de supravietuire”.

“Distributia nu mai este ce a fost. Pentru noi, anul de varf a fost 2006, cand aveam 500 de angajati, activitati in opt orase si o cifra de afaceri de 124 milioane de euro. In prezent, am ramas doar cu 80 de angajati si cu patru judete. Mentinem aceasta afacere pe linia de supravietuire, focusul nostru este pe dezvoltarea imobiliara”, explica proprietarul firmelor Gabi’s & Pappa Reale si Gabi’s Development.

Potrivit datelor afisate de Ministerul de Finante, grupul Gabi’s & Pappa Reale, cel care se ocupa cu activitatea de distributie, a avut in 2008 o cifra de afaceri de 17,20 milioane de euro. Compania este distribuitor al marcilor Milka, Poiana, Jacobs, Scandia, Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Ursus, Angelli, Jidvei, Cotnari si isi desfasoara activitatea in judetele Brasov, Hargita, Covasna si Mures.

“Visul meu ramane sa fac un teren de golf, aceasta fiind o alta pasiune. In Brasov am ales sa traiesc pentru ca doar aici puteam practica alpinismul, distributia a fost o afacere profitabila la acea vreme, iar dezvoltarea imobiliara le imbina pe amandoua”, mai spune Gabriel Stan.

Dupa finalizarea primei etape a proiectului Bellevue Residence, brasoveanul spera sa inceapa a doua etapa, in varful de deal, care va include un hotel de cinci stele, un centru spa, o piscina cu pereti din sticla si un restaurant care se roteste. Acestea raman insa doar pe hartie, pana cand piata imobiliara isi va reveni si bancile vor incepe din nou sa acorde credite pentru astfel de proiecte.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri