2 / 4

Cine, ce a mai vandut pe piata de retail in 2009

In acest an, tranzactiile din piata locala de retail s-au lasat asteptate, vanzarile fiind sub forma de actiuni.

De exemplu, fondul de investitii britanic Lewis Charles Romania Property Fund Ltd (LCSR) si-a vandut in primavara subsidiara S.C. Retail Park Magnolia S.R.L. (Magnolia), care urma sa dezvolte centrul comercial Zenith din Ploiesti. Magnolia, impreuna cu datoriile de 3,63 milioane de euro, a fost preluata de catre compania Blackpearl Property, controlata de mai multi investitori din Irlanda.

O alta tranzactie a fost semnata de fondul austriac de investitii Immoeast, care a renuntat la parteneriatul cu compania S+B Gruppe, potrivit Ziarului Financiar. Astfel, compania S+B Gruppe a cumparat actiunile detinute in toate proiectele care urmau sa fie dezvoltate impreuna cu Immoeast, respectiv patru centre comerciale Stop.Shop.

Spre comparatie, cea mai mare tranzactie incheiata in 2008 pe piata de retail a fost preluarea de catre grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a retelei de 15 magazine Winmarkt si o proprietate comerciala data spre inchiriere de la NCH Advisors, valoarea tranzactiei fiind de 182,5 milioane euro.

Citeste si Topul celor mai mari 10 tranzactii imobiliare din 2008.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri