1 / 5

Chiriile locuintelor noi vor continua sa scada

O garsoniera in ansamblul Edenia, dezvoltat de Adama in cartierul Titan, este scoasa la inchiriat nemobilata in schimbul sumei de 250 euro plus TVA, potrivit portalului imobiliare.ro. Garsoniera se afla la etajul 8 din 11 si are o suprafata construita de 40 mp. Pentru aceeasi garsoniera, dar mobilata, proprietarul cere o chirie de 325 euro plus TVA.

Tot in cartierul Titian, in ansamblul Rasarit de Soare, pentru o garsoniera mobilata si utilata se cere o chirie lunara de 220 euro, potrivit datelor de pe site-ul anuntul.ro. Garsoniera are o suprafata de 40 mp si este la etajul 4 din 9.

In zona Titan, chiriile garsonierelor noi sunt aproape la acelasi nivel cu cele ale garsonierelor din blocurile vechi. De exemplu, pentru o garsoniera intr-un astfel de imobil, cu o suprafata de 33 mp, mobilata si utilata, proprietarul cere o chirie de 225 euro/luna.

„Chiriile locuintelor noi ar putea scadea cu inca 5% in prima jumatate a acestui an. Apartamentele noi amplasate in zonele centrale si de nord vor cunoaste o scadere mai redusa a chiriilor comparativ cu apartamentele din zonele limitrofe, cu acces mai dificil”, a declarat, pentru Wall-Street, Tatiana Ungureanu (foto), managerul departamentului de rezidential in cadrul agentiei Century 21 Victoriei.

Anul trecut, pe piata rezidentiala din Bucuresti au fost livrate 6.000 de apartamente, iar in acest an inca 5.000 de locuinte sunt asteptate, potrivit unui raport recent al companiei Colliers International. Consultantii imobiliari se asteapta insa ca peste 1.500 de apartamente sa fie intarziate.

„Chiriile apartamentelor noi vor continua sa scada mai mult ca efect al crizei care este inca persistenta pe piata imobiliara, decat datorita numarului de apartamente livrate”, subliniaza Tatiana Ungureanu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri