4 / 5

Profilul proprietarului

Valentin Ilie (foto), CEO al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, este de parere ca nivelul chiriilor pentru apartamentele noi va ramane constant, un alt scenariu indicand doar mici scaderi, cuprinse intre 5 si 10%.

Insa avantajele la inchirierea unei locuinte noi sunt considerabil mai multe comparativ cu numarul dezavantajelor: amenajari interioare si exterioare, securitate, reguli ale condominiumului etc.

Singurul dezavantaj al locuintelor noi ar fi locatia, subliniaza seful Coldwell Banker, intrucat multe din proiectele rezidentiale noi sunt dezvoltate de la semicentral spre periferie.

Cine este proprietarul care scoate acum un apartament nou la inchiriere? Valentin ilie il descrie ca fiind investitorul care a cumparat un numar de apartamente in 2006, 2007 sau 2008, indiferent ca a cumparat un apartament sau 700, cu scopul de a le revinde sau special pentru a le inchiria.

“In ambele cazuri, se pare ca acum optiunea preferata este inchirierea, pentru a nu afecta valoarea de revanzare. Cu alte cuvinte, se amana vanzarea, respectiv ROI (n.r: return on investment), pentru vremuri mai bune”, a incheiat specialistul Coldwell Banker.

Un lucru ramane sigur pe piata rezidentiala din Capitala: pana in prezent au fost livrare circa 11.000 de apartamente, iar o buna parte dintre ele au fost cumparate de investitori cu scopul vanzarii ulterioare sau inchirieri, insa cand preturile sunt in continua scadere, inchirierea ramane singura optiune.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri