3 / 5

Costurile de intretinere pot fi duble

Desi mai scurta, lista apartamentelor noi cu trei camere scoase la inchiriat se aseamana cu cea a apartamentelor noi cand vine vorba de chiria lunara. Astfel, pentru un apartament cu trei camere din ansamblul Cosmopolis, amplasat in comuna Stefanestii de Jos, proprietarul cere o chirie de 390 euro/luna, potrivit anuntul.ro. Apartamentul are o suprafata de 70 mp, este mobilat si utilat si dispunde de doua locuri de parcare.

Tot pentru 390 euro/luna poate fi inchiriat un apartament cu trei camere in complexul Lemon Garden, din cartierul Giulesti, conform aceluiasi site. Locuinta se afla la mansarda, are o suprafata de 103 mp, doua bai, doua locuri de parcare si este mobilata si utilata.

Un apartament cu trei camere in Asmita Gardens, cu o suprafata de 100 mp, doua bai, mobilat si utilat, poate fi inchiriat cu 750 euro/luna. Insa chiar daca diferenta dintre un apartament nou si unul dintr-un bloc vechi nu sta mereu in chiria lunara, ea se poate face simtita cand vine vorba de plata facturilor de intretinere.

„Costurile de intretinere a unui apartament nou pot depasi costurile unui apartament vechi chiar si cu 100%, in functie de suprafetele spatiilor comune sau facilitatile din complex, precum piscina, locuri de joaca pentru copii, gradina amenajata etc., care, la randul lor, implica costuri suplimentare”, a precizat oficialul Century 21 Victoriei.

De aceea, Tatiana Ungureanu sustine ca un apartament vechi poate fi ales in defavoarea unui apartament nou datorita costurilor de intretinere, a sigurantei si facilitatilor zonei, precum apropierea de serviciu, mijloace de transport, unitati scolare, sanitare, de alimentatie sau agrement.

Ungureanu da exemplu zona centrala cu caracter istoric a Capitalei - Dacia, Gradina Icoanei, Polona, Rosetti, Universitate, Cismigiu, Romana - unde nu au fost construite multe blocuri noi, pentru ca nu au fost terenuri disponibile, si astfel cei care doresc neaparat sa inchirieze in aceste zone prefera un apartament intr-un bloc vechi. „In aceasta zona sunt concentrati majoritatea expatilor de nationalitate franceza, pentru ca au ambasada si institutiile in zona”, subliniaza consultantul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri