4 / 5

Ce urmeaza?

Silvia Vilceanu (foto), general manager al anuntutiparticulari.ro, este de parere ca, daca luam in calcul o eventuala scadere a preturilor, nu trebuie sa uitam ca numarul apartamentelor scoase la vanzare in Bucuresti a scazut si ca exista pe piata o cerere suplimentara generata de stimulentele oferite de programul Prima Casa.

„Cel putin pe acest segment de preturi ne putem astepta la un relativ echilibru. De asemenea, trebuie sa tinem cont ca preturile locuintelor noi din ansamblurile construite recent nu pot scadea sub pretul de cost si mentin in acest fel un nivel ridicat si pe piata locuintelor vechi”, afirma Vilceanu.

Un scenariu in care preturile apartamentelor din Bucuresti vor incepe sa creasca este putin probabil, spune Vilceanu, intrucat puterea de cumparare este in scadere, intreaga economie merge prost, statul se imprumuta pentru pensii si salarii si este greu de presupus ca vor aparea dintr-o data bani multi pe piata, care sa puna presiune pe preturi.

„Trebuie amintita si reticenta oamenilor in privinta creditelor, dar si a bancilor care acum s-au invatat cu garantii de la stat”, a incheiat managerul anunturiparticulari.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri