2 / 6

Decongestionarea partiala a pietei de constructii

Andrei Sulyok (foto), director general al producatorului de tigla metalica Lindab Romania, crede ca marirea plafonului pentru Prima Casa ar putea sa mai descongestioneze piata constructiilor si astfel vor creste sansele ca locuintele deja finalizate sa se vanda mai usor.

Foarte multi dintre potentialii cumparatori de locuinte erau mult limitati de plafonul scazut, afirma Sulyok, iar marirea acestuia ii va ajuta sa-si reevalueze optiunile si sa reia demersul de achizitionare a unei locuinte.

“Totusi, parerea mea este ca marirea plafonului vine in sprijinul pietei rezidentiale, dar fara impact pozitiv asupra constructiilor si dezvoltarii de noi proiecte rezidentiale, atata timp cat in program intra si vanzarile de case vechi. Pe de alta parte, un plafon mai ridicat inseamna posibilitatea folosirii unor materiale de calitate superioara”, explica directorul Lindab.

De aceeasi parere este si Marcel Barbut, proprietarul producatorului de materiale de constructii Adeplast Oradea, care afirma ca Prima Casa are sansa sa dinamizeze piata imobiliara autohtona, cu conditia sa existe stabilitate.

“50-80.000 de euro inseamna un ajutor pentru imobiliari si pentru constructori, dar acest program trebuie sa ramana in picioare pentru o perioada mai lunga de timp, de cativa ani”, subliniaza Marcel Barbut.

Seful Adeplast atrage insa atentia ca nimeni nu trebuie sa se mai astepte la dinamicitatea din perioada 2007-2008, chiar daca deficitul de case este unul imens. “Problema sta in finantare. Cu cat se va da mai repede drumul la finantari, cu atat mai repede vom avea crestere economica”, a adaugat Barbut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri