4 / 6

Vom asista la tranzactii mai multe

Daca programul Prima Casa va fi directionat catre apartamentele noi si plafonul va fi ridicat la 80.000 euro, consultantii companiei Colliers International estimeaza o crestere a tranzactiilor cu apartamente noi de pana la 50% fata de nivelul din prima jumatate a anului 2009.

“Vom atinge un nivel al cererii de aproximativ 1.200 de apartamente si astfel preturile vor inregistra deprecieri mai usoare, de aproximativ 3 – 4 procente”, afirma Stefania Baldovinescu (foto), manager in cadrul diviziei de consultanta al Colliers International.

Insa daca va fi reactivat programul Prima Casa in forma lui originala, cu pragul de 60.000 euro, Stefania Baldovinescu spune ca cererea se va mentine la nivelul atins in a doua jumatate a anului 2009, respectiv 800 de apartamente vandute, iar preturile vor scadea cu aproximativ 7%.

Acelasi punct de vedere are si Cristina Rosca, managing partner al agentiei imobiliare RealTime, care afirma ca ridicarea plafonului la 80.000euro in aceleasi conditii de acordare va conduce la cresterea procentului de sincronizare a ofertei cu cererea si, implicit, la un numar mai mare de tranzactii inregistrate pe piata.

“In 2009, Prima Casa a contribuit major la stimularea cererii de locuinte, insa cerereanu se sincronizeaza cu oferta disponibla decat in mici proportii”, a adaugat Cristina Rosca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri