3 / 5

Vremea tranzactiilor

Dupa ce 2009 s-a incheiat, Alexander Hergan, omul care in ultimii ani a vandut proiecte precum centrul comercial Iris Shopping Center din Titan, cladirea de birouri Charles de Gaulle din zona Aviatorilor sau 18 proprietati in diferite orase din Romania, majoritatea sucursalelor de judet ale bancii Raiffeisen, intra din nou in joc.

„Din noiembrie 2009, am observat un interes crescut din partea investitorilor seriosi, care au iesit din nou la cumparaturi. Avem discutii pentru o vanzare la termen in cazul proiectului Pallady Shopping Center si suntem implicati in doua tranzactii cu terenuri, unul in Bucuresti si unul in provincie. In alte doua tranzactii negociem un parteneriat, noi venim cu banii, iar ceilalti cu terenurile”, a declarat Hergan.

In trecut, Hergan a mai vandut un teren din zona Titan lantului de restaurante McDonald's. El spune insa ca vanzarile nu au avut nicio legatura cu criza, nu a fost vorba de o anticipare, ci doar de o observatie simpla pentru orice om de afaceri. „Cand se inghesuie cumparatorii, atunci ai atins varful si trebuie sa vinzi”, explica seful Avrig 35.

In continuare, 2010 se arata un an mai plin decat 2009, iar Hergan e optimist. „Sunt bani multi care in curand isi vor cauta o destinatie, iar Romania este pe lista. Spre deosebire de ultimii ani, nu mai este vorba de fondurile de investitii din Europa. Sprijinul care venea de la Londra a disparut”, precizeaza el.

In prezent, Avrig 35 are in dezvoltare proiecte de doua cladiri de birouri, Avrig 7 Business Center, situat in zona Obor, ce totalizeaza 30.000 mp. Compania va finaliza in aceasta luna si un ansamblu de magazine stand alone (n.r: constructie de sine statatoare) in cadrul Iris Shopping Center Titan, printre care se afla Kiabi, Norauto, World Class si Go Sport.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri