3 / 4

"Sunt terenuri pe care nu se va construi nimic nici peste 10 ani"

Daca in cazul apartamentelor vechi, scaderea este evidenta, Adrian Crivii spune ca pe piata apartamentelor noi lucrurile sunt putin mai complicate. „Preturile prea mari ale locuintelor noi sunt date de pretul prea mare al terenului pe metru patrat. Sunt terenuri care au fost cumparate la preturi atat de umflate, incat nici peste 10 ani nu va avea sens sa construiesti ceva”, precizeaza seful Darian.

Crivii afirma ca pretul pe metru patrat in cazul unui apartament ar trebui sa fie in stransa legatura cu salariul mediu. De asemenea, statul ar trebui sa se implice mai mult in dezvoltarea retelei de utilitati si de drumuri, astfel incat preturile terenurilor sa coboare.

Darian a oferit consultanta pentru mai multe reevaluari de portofolii in 2009, iar in cazul terenurilor, Crivii spune ca scaderile ajung, in medie, pana la 70-80%. Pentru locuintele reevaluate, scaderile au fost de 30-40%.

„Orice jucator din piata imobiliara trebuie sa constientizeze ca, atata timp cat in Romania se construieste cu 400 euro/mp, este imposibil ca si terenul sa coste tot 400 euro/mp. Doar atunci cand va disparea specula din piata terenurilor vor putea fi construite apartamente de calitate la preturi accesibile” a incheiat Adrian Crivii.

Compania de evaluare Darian are 20 de birouri la nivel national, iar printre clientii sai se numara BCR, Banca Transilvania, Unicredit, Alpha Bank, Banca Romaneasca, Raiffeisen Bank, CitiBank, Volksbank, BRD - Groupe Société Générale, Electrocentrale Bucuresti, Aeroportul Henri Coanda, Mittal Steel Galati, Automobile Dacia - Groupe Renault, Lafarge, RTC Holding S.A, Arctic, Tabco Campofrio sau Antibiotice Iasi.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri