3 / 6

Cine investeste in birourile din provincie I

In urma cu o luna, compania ModaTim Investment S.A, controlata de omul de afaceri Ovidiu Sandor, a obtinut o finantare de 7,6 milioane de euro pentru a treia cladire a proiectului de birouri City Business Center din Timisoara. Tot atunci, la polul estic al tarii, omul de afaceri iesean Iulian Dascalu anunta ca va finaliza cele doua cladiri de birouri din cadrul proiectului Palas Iasi in acest an.

„Si in Iasi, ca in fiecare oras mare, piata spatiilor de birouri s-a extins, insa exemplele de cladiri clasa A sunt prea putine. Iasiul inregistreaza un deficit la acest capitol, in prezent existand doua-trei cladiri care corespund standardelor Buildings Owners and Managers Association (BOMA) pentru clasa A”, argumenteaza Iulian Dascalu (foto), presedintele Iulius Group, decizia de a construi peste 12.500 mp de birouri in Iasi.

Desi sunt mai numeroase spatiile amenajate in apartamente sau vile, la parterul blocurilor sau in cladiri transformate in sedii de firme, Dascalu spune ca cererea pentru birouri de clasa A in Iasi este in crestere, mai ales ca multe companii multinationale au in vizor deschiderea unor puncte de lucru in oras. „Multinationalele profita forta de munca specializata, de costurile reduse cu salariile si chiriile pe care le au in Iasi fata de orasele mai scumpe, precum Bucuresti sau Cluj-Napoca”, subliniaza presedintele Iulius Group.

Prima cladire de birouri de clasa A dezvoltata de omul de afaceri iesean este Iulius Business Center, amplasata in apropiere de Iulius Mall Cluj. Proiectul are o suprafata inchiriabila de aproximativ 7.300 mp si este ocupat in totalitate de Genpact, Office Depot si Endava.

In ultimii ani, Cluj-Napoca a excelat la capitolul dezvoltare imobiliara, atragand investitori importanti. Decizia de a incorpora un segment office centrului comercial Iulius Mall a tinut cont tocmai de aceasta capacitate a Clujului de a absorbi fonduri importante si de a atrage companii multinationale care au nevoie de spatii pentru relocare sau stabilirea unui sediu”, isi aminteste Dascalu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri