5 / 6

Ce potential are provincia pe termen lung

Brasovul este un oras in plina dezvoltare in ceea ce priveste segmentul de birouri din mai multe motive, apreciaza Catalina Jigman, de la CB Richard Ellis | Eurisko. “Forta de munca este foarte bine calificata, apropierea istorica de spatiul austro-ungar face ca un numar ridicat de potentiali angajati sa cunoasca limba germana, limba maghiara, pe langa cele uzuale, iar competitia pentru segment spatiilor de birouri este destul de redusa”, afirma Jigman.

Pe langa acestea, Brasovul va fi un nod de transport important pentru proiectul autostrazii A3, spune oficialul CBRE | Eurisko, iar municipalitatea este recunoscuta pentru implicarea in diverse proiecte de infrastructura, precum amenajarea si intretinerea arterelor si strazilor, sau fluidizarea traficului.

Despre cum va evolua piata spatiilor de birouri din orasele secundare, consultantii evita sa faca estimari, rezumandu-se sa spuna doar ca depinde de gradul de redresare a economiei nationale, regionale, dar si internationale, de evolutia sistemului de infrastructura, precum si de evolutia chiriilor din Bucuresti.

“Cererea poate creste semnificativ si rapid, in timp ce oferta are nevoie de cel putin 24 de luni pentru executie. Prin urmare, ne putem chiar confrunta cu o alta etapa de „landlord market” (n.r: piata a proprietarilor), unde chiriile nu numai ca nu vor scadea sau mentine, dar pot creste. Orasele secundare, dar mari (precum Timisoara, Cluj si Brasov) pot avea o surpriza placuta in viitorul 2012-2014”, a incheiat Lori Collin, senior consultant al Jones Lang LaSalle.

Sursa foto: business-centre.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri