4 / 6

Cine investeste in birourile din provincie II

O alta companie care a pariat pe un oras secundar a fost Centerra Capital Partners, controlata de fondul de investitii Cheynee Capital, care a anuntat ca va dezvolta un parc comercial si o zona de birouri pe platforma fostei uzine Tractorul Brasov. Activele platformei Tractorul (terenurile, halele si o parte din utilaje) au fost cumparate in vara anului 2007, prin intermediul companiei Flavus Investitii, pentru suma de 77 milioane de euro.

„Brasovul reprezinta o alternativa la Bucuresti sau alte orase din Transilvania, oferind avantaje precum: apropierea de Capitala, forta de munca calificata, cu studii superioare, centru universitar recunoscut, vorbitori de limbi straine, in special limba germana, si un standard de viata ridicat”, a declarat, pentru Wall-Street, Shay Mor (foto), director de dezvoltare in cadrul Centerra Management.

Pana in prezent, Centerra a renovat si inchiriat 7.000 mp de birouri, din suprafata actuala disponibila, de 15.000 mp. Chiriasii sunt companiile Computers Generated System (CGS), IBM, Freudenberg si Fresenius Medical. In renovarea si amanajarea cladirilor au fost investiti 20 milioane de euro si alti 24 milioane de euro vor fi investiti in prima faza a proiectului de birouri, care va totaliza 125.000 mp.

Chiria este diferita pentru fiecare companie in parte si depinde de mai multi factori, precum suprafata inchiriata, gradul de finisaje si alte termene din contracte. In ceea ce priveste suprafata inchiriata, ne propunem ca anul acesta sa o dublam”, a afirmat Shay Mor. Anterior, el a lucrat timp de 15 ani in cadrul Neocity Group, ocupand functia de director general si vice-presedinte.

Ca un numitor comun pentru companiile care au venit la Coresi, reprezentantul Centerra spune ca este faptul ca au inceput activitatea cu spatii mai mici de 150-200 mp si, pe masura ce s-au dezvoltat, au extins suprafata inchiriata la peste 2.000 mp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri