2 / 4

Moda parcurilor de retail

Investitiile fondului NEPI sunt concentrate pe piata din Romania, vizand in special proiectele de retail, industrial si birouri, care genereaza venituri sigure, insa nu sunt excluse nici pietele din Europa Centrala si de Est. Ca strategie pe termen lung, compania si-a propus sa nu investeasca pe o singura piata mai mult de 30% din fondurile totale.

Tranzactia dintre NEPI si Avrig 35 este o una conforma cu strategia de achizitie a fondului sud-african, este de parere Georgiana Anghelus (foto), consultant in cadrul departamentului de investitii al Colliers International, fiind un deal cu risc redus si incheiat la un pret corect, in conditiile actuale de piata.

„Parcurile de retail sunt investitii preferate datorita sustenabilitatii veniturilor pe termen lung. In plus, datorita posibilitatilor reduse de finantare, va fi putin probabil sa asistam la noi dezvoltari de retail, cel putin pe termen mediu-scurt”, a declarat, pentru Wall-Street, Georgiana Anghelus.

O alta tranzactie anuntata de curand a fost cea prin care grupul israelian Aura Investments a vandut dezvoltatorului Globe Trade Centre (GTC) 37% din actiunile detinute in cadrul companiei NCC, care dezvolta in Romania centrele comerciale Galleria, pentru a-si acoperi datorii in valoare de 13,6 milioane de euro. Pana in prezent, au fost deschise trei proiecte sub umbrela Galleria, in orasele Suceava, Piatra Neamt si Buzau.

Tot o investitie in piata de retail poate fi considerata si tranzactia prin care IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group, dupa trei ani de operare sub franciza locala. Proprietarii francizei locale, actionarii companiei Moaro Trading, au decis sa vanda drepturile de operare si franciza magazinului IKEA din Bucuresti, care are o suprafata inchiriabila de 26.000 mp si 1.500 de locuri de parcare supraterana. Actionarii Moaro Trading sunt firmele Engma Beheer (75,7%), Turkmall Retail BV (24,25%) si Inter IKEA Systems BV (0,05%), potrivit datelor de la Registrului Comertului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri