3 / 4

Un an mai bun pentru piata de investitii

Previziunile consultantilor pentru 2010 in ceea ce priveste piata investitiilor imobiliare sunt optimiste, astfel incat Cristian Ustinescu, directorul departamentului de investitii al DTZ Echinox, aprecia la inceputul anului ca volumul de investitii ar putea ajunge la 500 milioane de euro in acest an.

„2010 este un an foarte bun pentru investitii. Nu cred ca vor aparea acei «distress vendors» (n.r: vanzatori aflati in dificultate) pe care ii asteapta unele fonduri si daca vom asista la cateva cazuri in piata, activele detinute de acestia nu vor avea calitatea necesara pentru a putea fi transformate in scurt timp in active producatoare de venit”, a subliniat consultantul Georgiana Anghelus, de la Colliers.

Fata de anul trecut, diferenta dintre asteptarile de pret ale vanzatorilor si ceea ce ofera cumparatorii s-a diminuat, afirma Anghelus, iar cumparatorii sunt mai flexibili si mai creativi in ceea ce priveste structura tranzactiilor, avand in vedere o situatie de tip win-win.

„Comparativ cu 2009, cumparatorii, desi putini, sunt mult mai activi”, a incheiat specialistul Colliers.

Singura tranzactie finalizata in primul trimestru din 2009 a fost cea prin care fondul de investitii britanic Lewis Charles Romania Property Fund Ltd (LCSR) si-a vandut subsidiara S.C. Retail Park Magnolia S.R.L. (Magnolia), care urma sa dezvolte centrul comercial Zenith din Ploiesti. Magnolia, impreuna cu datoriile de 3,63 milioane de euro, a fost preluata de catre compania Blackpearl Property, controlata de mai multi investitori din Irlanda.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri