4 / 6

Chiriile au scazut cu 20-50%

In ultimul an, nivelul chiriilor pentru locuintele amplasate in zona centrala a Capitalei a scazut cu 20-50%, cele mai mari scaderi fiind inregistrate in cazul garsonierelor si al apartamentelor cu patru camere.

„Pentru garsoniere si apartamentele cu patru camere, chiriile au scazut cu 40-50% in ultimele 12 luni. Ceva mai mici au fost scaderile raportate pentru apartamentele cu doua camere, intre 20 si 30%, si pentru cele cu trei camere, respectiv 30-40%”, ne-a declarat Roxana Balanica (foto), real estate consultant al agentiei imobiliare Century 21 Manopoly International.

Pe de alta parte, Bogdan Mihalcea, de la Re/Max Advantage, afirma ca nivelul chiriilor a coborat cu 30% in cazul garsonierelor, cu 42% pentru apartamentele cu doua camere, 45% - locuintele cu trei camere si 37% - cele cu patru camere.

“Pentru proprietatile situate in zone exclusiviste, precum cartierul Dorobanti/Aviatorilor, Primaverii, Kiseleff sau Domenii, pretul mediu de inchiriere este mai ridicat, insa procentul de scadere fata de anul trecut este apropiat de cifrele de mai sus", explica brokerul Re/Max Advantage.

In plus, criza economica poate fi un argument puternic de negociere si pune presiune pe proprietari sa lase uneori serios la pret, este de parere Silvia Vilceanu, de la anunturiparticulari.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri