5 / 6

Cum vor evolua chiriile locuintelor?

In ceea ce priveste evolutia chiriilor pentru apartamentele din centrul Capitalei, opiniile consultantilor sunt impartite: unii se asteapta la continuarea scaderilor, in timp ce altii estimeaza cresteri usoare.

“Trendul acestui segment de piata are o evolutie sezoniera, momentele in care tranzactiile sunt mai numeroase fiind inceputul de an, dar mai ales toamna, in preajma inceperii anului universitar. Bazandu-ma pe numarul tranzactiilor de inchirieri realizate in 2010, estimez ca vom asista la o usoara scadere, intre 10-15% cel mult”, a declarat Bogdan Mihalcea.

De aceeasi parere este si managerul portalului anunturiparticulari.ro, care afirma ca, de cele mai multe ori, chiriile se stabilesc in avans pe perioade de minim un an si este dificil ca proprietarul si chiriasul sa convina modificarea chiriei inainte de expirarea termenului stabilit initial. „Trendul este descendent si este greu de presupus ca zona centrala va face exceptie”, subliniaza Vilceanu.

Pe de alta parte, Roxana Balanica, de la Century 21 Manopoly International, se asteapta ca nivelul chiriilor sa creasca usor in urmatoarele trei-sase luni, cu 5-10%.

„Pe partea de vanzari, toata lumea stie ca tranzactiile au scazut considerabil in ultimul an si jumatate, fapt care a dus la o crestere a tranzactiilor de inchirieri, respectiv la scaderea chiriilor. O alta cauza este dificultatea accesarii programului Prima Casa si, daca tot vorbim de creditare, sunt inca putine credite care sa sustina vanzarile”, a incheiat Roxana Balanica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri