2 / 6

Scaderi de 50% in ultimii doi ani

Dan Ionescu, fostul director operational al Rompetrol si managing partner 1x2 Bet Cafe Arena, povestea recent cum unul din motivele pentru care a intrat in afaceri cu pariuri sportive a fost reprezentat de preturile reduse ale chiriilor. “Eram in cautare de locatii pentru Mic.Ro, care trebuie sa aiba o suprafata de circa 60 mp. In aceste cautari, am gasit spatii la un pret cu 30-50% mai mici fata de acum doi ani, dar care nu se incadrau pentru Mic.Ro si am decis sa le inchiriem”, spunea Ionescu.

Potrivit consultantilor imobiliari, chiriile spatiilor stradale au scazut cu circa 50% in ultimii doi ani, fie ca a fost vorba de zone centrale sau periferice.

„In ultimii doi ani chiriile din spatiile centrale, semi-centrale si periferice au scazut cu pana la 50%, iar recent, in ultimele trei luni, acestea au mai scazut cu inca 10-15 procente”, ne-a declarat Cristina Burlacu (foto), negociator in cadrul departamentului high street retail al companiei Cushman & Wakefield.

Ceva mai optimiste sunt datele Colliers, potrivit carora de la jumatatea anului 2008, moment in care chiriile spatiilor comerciale stradale au atins un maxim istoric, acestea au scazut cu 30-40%, circa 15 -20 procente in 2008 si alte 15-20 procente in 2009.

“In 2010, chiriile au ramas relativ stabile, dar cu o usoara scadere catre jumatatea anului”, subliniaza Alexandru Preda, de la Colliers.

Vezi in slide-ul urmator care este profilul proprietarului de spatii stradale.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri