3 / 4

Investitie de 15 mil. euro intr-un bloc in zona Piata Sudului

Dezvoltatorul Adama planuieste sa inceapa peste un an constructia unui bloc cu 11 etaje in cartierul Berceni, in apropiere de Piata Sudului, investitia fiind estimata la circa 15 milioane de euro.

“Am cumparat terenul anul trecut, la un pret cu circa 50% mai mic fata de perioada 2007-2008. O parte din apartamente vor avea preturi apropiate de plafonul Prima Casa, aproximativ 60.000 euro”, spune Asher Lax.

Cu toate acestea, vanzarile dezvoltatorului au scazut in ultimele doua luni, ca urmare a masurilor de austeritate anuntate. Astfel, daca in lunile trecute Adama vindea circa 20 apartamente pe luna, acum vanzarile sunt aproape blocate. Cele mai mari vanzari sunt inregistrare de proiectul Evocasa Completa, din Bacau, intrucat are cele mai mici preturi si un sistem de rate la dezvoltator de pana la cinci ani.

“Statul ar trebui sa se implice mai mult in sustinerea pietei imobiliare. O masura necesara ar fi aplicarea unui TVA de 5% pentru locuintele cu preturi de pana la 500.000 lei (118.000 euro), si nu doar pentru cele mai ieftine de 380.000 lei (90.000 euro), cum este in prezent”, a incheiat directorul de marketing si vanzari al Adama.

Dezvoltatorul Adama a finalizat in decembrie 2009 prima faza a proiectului Evocasa Completa, din Bacau, iar in luna februarie a acestui an a terminat prima cladire Evocasa Armonia, din cartierul Titan.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri