3 / 4

Problema majorarii TVA

Andrew Prelea considera ca majorarea TVA a fost un rau politic necesar pentru ca guvernul sa demonstreze Fondului Monetar International (FMI) ca ia in serios datoria pe care Romania o are in acest moment.

“Efectele negative vor fi o inflatie ridicata si o dezvoltare lenta a economiei. Cel mai probabil ne vom intoarce in anii in care economia cenusie a Romaniei era proeminenta in piata, iar dezvoltarea sectorului de retail va incetini mai mult decat pe termen scurt”, spune Prelea.

In ceea ce priveste sectorul imobiliar, oficialul dezvoltatorului spune ca este evident ca piata urmeaza trendul dictat de programul Prima Casa: preturi sub 60.000 euro si TVA de 5%.

“Cred ca este un bun moment pentru a cumpara o locuinta, intrucat preturile sunt aproape de minim sau chiar au atins acest prag, iar cererea creste din nou, dupa ce in ultimele 12 luni oamenii nu au cumparat apartamente aproape deloc. Odata ce cererea va incepe sa creasca, si preturile vor urma acelasi trend”, a incheiat seful South Pacific.

Avalon este numele unei plaje din New South Wales, Australia. Dezvoltatorul a ales toate numele proiectelor de pe harta Australiei.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri