3 / 4

Primele 3 saptamani, vitale in vanzarea unei locuinte

Unele apartamente stau la vanzare cateva zile, altele cateva luni, insa cea mai mare activitate din partea comunitatii imobiliare si cei mai multi cumparatori sunt atrasi atunci cand proprietatea este prima data listata, spune Valentin Ilie (foto), CEO Coldwell Banker.

Astfel, cel mai mare interes este starnit in primele trei-patru saptamani, ulterior numarul potentialilor clienti incepand sa scada. Pentru a starni din nou interesul pentru locuinta respectiva, proprietarul are doua solutii: fie reduce usor pretul de vanzare, fie opteaza pentru inca un canal de promovare.



“Durata in care se vinde o locuinta depinde de pret si de expunerea pe care o are: 80% din succesul unei tranzactii depinde de pret si 20% de expunere. De exemplu, o proprietate care are un pret de vanzare cu 15% mai scazut decat valoarea pietei va starni un interes de 90% din partea clientilor, in timp ce o locuinta scoasa la vanzare cu 15% peste pretul pietei va atrage un interes de doar 10%”, a adaugat Ilie.

Seful Coldwell Banker spune ca printre cele mai frecvente greseli din partea vanzatorilor se numara valoarea platita de acestia si costul de reconstructie.

“Multi proprietari iau in calcul cat au platit ei pe locuinta respectiva atunci cand stabilesc pretul de vanzare. Este o conceptie gresita”, a incheiat Valentin Ilie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri