4 / 5

Vecini la Timisoara

In anul 2005, Iulian Dascalu deschidea la Timisoara al doilea mall al retelei, in urma unei investitii de 45 milioane de euro. Patru ani mai tarziu, Dascalu investea 60 milioane de euro in extinderea proiectului. Loc de extindere ar mai fi fost si in prezent, daca ieseanul nu ar fi vandut o parte din teren chiar lui Liviu Tudor.

“Am cumparat in urma cu mai multi ani un teren la Timisoara, singurul pe care il detin in afara Bucurestiului. Este chiar in curtea mall-ului lui Dascalu si planuiam la vremea respectiva sa dezvolt birouri. Deocamdata, planurile au ramas pe hartie, insa vom vedea ce vom face cu acea proprietate”, spune Liviu Tudor.

Tot la Timisoara, un alt roman a investit puternic in segmentul spatiilor de birouri. Ovidiu Sandor, CEO al ModaTim Investment, companie lansata in anul 2005 de catre producatorul de confectii ModaTim, are in dezvoltare un proiect de 50 milioane de euro, denumit City Business Centre.

Chiar si in acest context, Liviu Tudor crede ca piata din Timisoara inca are potential, atat pentru dezvoltarea de spatii de birouri, cat si pentru cele de retail. Intre timp insa, el pariaza pe Bucuresti, unde spune ca nu vor fi dezvoltari in zone noi, ci doar consolidari in zonele deja conscarate.

“Companiile vor lua mai mult in calcul unde locuiesc angajatii lor. In cazul proiectelor noastre, 55% din angajati locuiesc in nord, 40% in zona de vest a Capitalei si doar 5% in alte cartiere. Mi-e greu sa cred deci ca vor exista noi zone care vor fi dezvoltate ca centre de afaceri in urmatorii cinci-zece ani”, a incheiat cel mai mare proprietar roman de birouri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri