2 / 5

Sfaturi pe timp de criza

Pentru piata imobiliara, ultimii ani au fost decisivi: multi actori s-au retras de pe scena industriei, iar cei care au ramas au invatat lectii dure, primind in schimb sfaturi valoroase.

“Cel mai bun sfat l-am primit in 2007, de la Antonio Kapraras (n.red.: proprietarul companiei Werland Estate, cunoscut pentru dezvoltatarea cladirii Millennium Business Center). Mi-a spus sa tin de cash pentru ca vine o perioada grea, iar cash-ul va fi la mare cautare. Tocmai facusem o achizitie, pe care astazi este plantat porumb”, povesteste Radu Lucianu.

In opinia sa, o miscare inteleapta putea fi facuta de companiile cu sedii proprii, care insa n-au inteles momentul cand isi puteau vinde sediile, aceasta fiind o metoda prin care puteau castiga lichiditati pentru a-si continua dezvoltarea.

Din seria sfaturilor valoroase, Lucianu mentioneaza si un indemn dat de omul de afaceri Ion Tiriac (foto). “Tiriac spunea in 2008 ca ne asteapta o criza foarte puternica si ca trebuie sa ne vindem masina scumpa si sa ne cumparam una ieftina, sa ne vindem apartamentul si sa ne mutam cu parintii, pentru ca peste trei-cinci ani vom cumpara inapoi ce am vandut la jumatate de pret”, afirma seful CBRE.

Acelasi indemn putea fi aplicat si in ceea ce priveste sediile companiilor, considera Lucianu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri