3 / 5

Preturile terenurilor si ale locuintelor inca mai pot scadea

Desi preturile terenurilor si ale locuintelor au scazut dramatic in ultimii doi ani, Radu Lucianu crede ca inca mai este loc de scadere pe anumite segmente, intrucat preturile au fost umflate in anii trecuti. Consultantul considera ca ajustarea nu va mai fi la fel de brutala, insa ea va exista in acele zone in care preturile sunt nejustificate.

“Domeniul imobiliar este inconjurat de o poveste si intotdeauna trebuie sa spui o poveste pentru ca omul sa iti plateasca banii respectivi. Daca este vorba de un cartier marginas sau de o zona defavorizata, atunci nu poti plati la fel ca pentru o casa in alta parte”, subliniaza Lucianu.

Acelasi rationament se aplica si in piata spatiilor de birouri, unde Radu Lucianu da exemplu birouri construite in Otopeni, unde nivelul chiriilor este similar cu cel Pipera, lucru absolut nefiresc.

In ceea ce priveste tranzactiile care se lasa asteptate, Lucianu spune ca exista proprietari dispusi sa vanda, insa pur si simplu se intreaba ce sa faca apoi cu banii. “Pentru acesti proprietari, banii in plus inseamna automat o alta grija si se intreaba unde ii vor tine si, mai ales, ce vor face cu ei in continuare. Toate aceste lucruri trebuie sa ii fie explicate de un consultant”, afirma Lucianu.

Referitor la modul de lucru al consultantilor imobiliari, Radu Lucianu spune ca, daca in 2007 un agent muncea un anumit timp pentru o tranzactie, acum munceste de patru ori mai mult pentru acelasi lucru. In plus, el trebuie sa aduca mereu ceva nou cu care sa-l uimeasca pe client, astfel incat acesta din urma sa fie motivat sa-i rasplateasca serviciile.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri