3 / 5

Cat lasa proprietarii la pret

Multi dintre proprietari nu sunt dispusi sa negocieze preturile prin prisma faptului ca apartamentele lor sunt construite inainte de 1977 si considera ca blocurile respective au o calitate mai buna fata de cele dupa anii ’80, povesteste Alexandru Pricop, de la Coldwell Banker Banu Manta.

“Sunt putini proprietarii care considera ca anul constructiei scade pretul apartamentelor. Exista si acel segment de proprietari care, fiind nevoiti sa vanda repede, vor accepta sa isi promoveze locuintele la preturi mult mai mici. In plus, in cazul imobilelor incadrate in clase de risc seismic, proprietarii vor vinde mult sub pretul pietei”, adauga Pricop.

Chiar daca pretul cerut pentru un apartament este initial mai mare, de multe ori proprietarii reduc ulterior pretul, pe masura ce perioada in care proprietatea este promovata creste. In acest an, durata medie de promovare pe portalul imobiliare.ro a unei proprietati construite dupa cutremur a fost de 234 de zile, in timp ce pentru apartamentele construite inainte de 1977, perioada de promovare a crescut la 273 zile.

Pentru proprietatile din Bucuresti, construite dupa 1977, pretul a fost redus in medie de 1,93 ori, in timp ce pentru locuintele construite inainte de 1977, pretul a fost modificat in medie de 2,2 ori, potrivit portalului imobiliare.ro

In ceea ce priveste reducerea de pret, pentru locuintele din Capitala diferenta procentuala medie intre primul pret si pretul modificat este de -3,38 % pentru constructiile dupa 1977 si de -4,47 % pentru cele dinainte de 1977, arata datele imobiliare.ro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri