3 / 5

Sa nu repetam greselile din trecut!

Multi dezvoltatori, dar si mici proprietari, au mari probleme cu vanzarea locuintelor dupa ce au construit fara a face niciun studiu inainte. “S-au gandit ca romanii au trait in blocuri inghesuite, in apartamente mici si acum vor apartamente mari. Poate ca fiecare roman vrea un dormitor de 20 mp, dar cati au bani pentru el?”, se intreaba Asher Lax.

El da exemplu zecile de vile din Pipera, zona in care Adama are sediul, pe care proprietarii incearca din greu sa le vanda sau macar sa le inchirieze, intrucat intretinerea acestora este costisitoare. “Sunt proprietari care au construit cu 700-800.000 euro si acum le-ar vinde cu 200.000-300.000 euro. Au fost tarani care au mostenit terenuri si le-au vandut la preturi exorbitante sau au facut castele si au uitat ca aceste castele trebuie intretinute”, afirma Lax.

O parte dintre dezvoltatorii incearca sa reduca preturile pentru a putea vinde, insa din nou apare problema bancilor care nu-i lasa sa coboare preturile sub cifrele din contractele de finantare. Aceeasi problema a fost semnalata in urma cu o saptamana de alt dezvoltator. (Citeste: Bancile nu ma lasa sa vand apartamentele mai ieftin)

“Bancile au finantat proiectele pe un business plan si spun ca nu lasa dezvoltatorii sa vanda sub un anumit pret, de exemplu 1.000 euro/mp. Este o greseala a bancilor, dezvoltatorii stiu sa vanda mai bine apartamente. Exista proiecte care au ajuns pe mana bancilor si acum sunt vandute cu 40% mai ieftin. Daca bancile lasau dezvoltatorul sa vanda cu 900 euro/mp, nu mai erau acum in situatia de a vinde cu 700 euro/mp”, spune Lax.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri