1 / 6

Vaccinul ne schimbă ADN-ul

Una dintre cele mai vehiculate teorii ale conspirației este faptul că vaccinul anti-COVD ne-ar putea schimba ADN-ul. Acest lucru este IMPOSIBIL!


Vaccinul Pfizer, ca de altfel marea majoritate a vaccinurilor anti-COVID candidate, sunt bazate pe tehnica ARN. Vaccinurile tradiționale au la bază o formă inofensivă de virus, însă această tehnică este la polul opus, folosind codul genetic al virusului. Când o persoană este injectată, o moleculă este introdusă în corp, aceasta transmițând celulelor organismului să producă proteine împotriva coronavirusului.


Această proteină sau antigenul este ulterior recunoscută de sistemul imunitar, care produce anticorpi. Mai pe scurt, dacă o persoană se infectează cu COVID-19, acești anticorpi vor fi pregătiți ”să lupte” împotriva virusului, nicidecum să modifice ADN-ul uman.


Vaccinurile bazate pe tehnica ARN sunt văzute cu optimism în lume, deoarece nu implică o componentă a virusului și sunt și destul de ieftine.


Spre exemplu, vaccinul produs de Oxford și AstraZeneca nu este un vaccin bazat pe această tehnică, folosind un virus inofensiv de la cimpanzei, modificat în laborator, care arată precum COVID când intră în corp.


Cât despre temperatura la care vaccinul Pfizer trebuie păstrat, aceasta ajută substanța să nu se degradeze. Nu înseamnă că are în componență ”bucăți” de virus care trebuie menținute vii. În plus, acesta nu este singurul vaccin care are nevoie de o astfel de temperatură joasă. Și vaccinul împotriva Ebola poate fi transportat doar la o temperatură de -60 de grade Celsius.


Pentru o mai bună înțelegere, iată și un videoclip, creat de o fetiță de 12 ani, cu ajutorul mamei sale, medic în Suedia. Aceasta a ilustrat modul în care funcționează vaccinul și cum acesta ajută în lupta cu COVID.



Sursa Video: Facebook/ Laura Ghibu


Sursa Foto: Pixabay

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri