5 / 6

Bill Gates va folosi vaccinul pentru a controla lumea

Poate una dintre cele mai amuzante teorii ale conspirației este aceea că Bill Gates, unul dintre cei mai bogații oameni din lume și co-fondatorul Microsoft, va folosi vaccinul pentru a implanta cipuri omenirii, urmând să o controleze. O poveste demnă de Big Brother...


Una dintre cele mai accesate postări pe Facebook exprima următoarele: ”Nu este uimitor faptul că Bill Gates deține brevetul pentru Coronavirus, dar și vaccinul anti-COVID. Mai mult, el este și partener al laboratorului din Wuhan”.


În primul rând, nu există un brevet pentru Sars-Cov-2, există un brevet pentru alt tip de coronavirus, de unde probabil a și pornit teoria conspirației.


În al doilea rând, Fundația Gates a sprijinit cercetările pentru crearea unui potențial vaccin, dar sunt și alții care au făcut un astfel de demers.


În al treilea rând, laboratorul din Wuhan este considerat a fi sursa răspândirii coronavirusului, o idee menționată într-un raport, care nu a fost evaluat. Prin urmare, nu există dovezi care să ateste această informație. Să nu uităm și de comunicarea deficitară a autorităților chineze.


Nu în ultimul rând, implantarea cipurilor prin intermediul vaccinurilor a devenit cea mai mare teamă a omenirii (inclusiv a românilor, care cu umorul specific, au și dat naștere primelor glume). Nu există însă nicio dovadă care să susțină această ipoteză. Totuși, astfel de idei au pornit de la faptul că Fundația Gates a descoperit tehnologia prin care ar putea fi stocate înregistrările vaccinului într-o cerneală specială, administrată în același timp cu vaccinul.


Dar aceasta nu permite urmărirea oamenilor sau a informațiilor personale despre aceștia. Este mai mult un tatuaj invizibil decât un microcip.


În plus, Vlad Furtună, inginer electronist român, a făcut câteva precizări pe pagina sa de Facebook, legate de (im)posibilitatea implantării cipurilor în corpul uman, prin intermediul vaccinurilor, după cum urmează:

  • Miniaturizarea: Un cip are nevoie de foarte mulți tranzistori (putem pune undeva pe la 170 de milioane de tranzistori pe un milimetru pătrat). Un cip cu 100/100 microni (cât să încapă printr-un ac de seringă), adică 17 milioane de tranzistori cu tehnologia actuală nu poate să facă nimic. De ce? Pentru control neuronal sau al oricăror alte procese avem nevoie de putere mare de calcul și de conexiuni fizice cu neuronii. Un cip așa mic nu poate să le facă pe toate.
  • Corpul uman: Corpul uman este un mediu neprietenos cu orice corp străin. Atunci când îți intră o așchie în deget și nu o poți scoate, corpul va face tot ce îi stă în putință să scoată obiectul străin din organism.
  • Corpul uman 2: Corpul uman conține multă apă, iar dacă vreodată v-ați turnat apă pe telefon veți înțelege de ce nu prea e posibil să funcționeze cipul în sange/mușchi/creier, medii care contin puțin cam multă apă pentru orice cip.
  • Corpul uman 3: Să presupunem că trecem celelalte bariere și ajungem în creier cu cipul. Dacă v-ați curentat vreodată, sigur ați simțit că mușchii vi s-au încordat puternic. Neuronii trimit semnale electrice către mușchi atunci când vrei să te miști sau ai un gând. Orice proces neuronal presupune electricitate. E imposibil să stimulezi creierul fără a ști unde să te inserezi. Un cip nu poate singur să navigheze prin organism și nu poate transmite semnale valide către neuroni.
  • Comunicația: Orice cip are nevoie de comunicație cu mediul extern (mai ales dacă vrea să facă operații complexe). Nu putem pune în cip o antenă destul de eficientă cât să prindă semnale din interiorul corpului uman, iar cipul ar trebui să poată să primească instrucțiuni prin tehnologie wireless. Nici măcar 5G-ul sau orice altceva nu poate transmite atâtea date cât să reușim să alterăm gândurile sau să facem un om să își miște un deget involuntar, din cauza că ar trebui să ne adaptăm la fiecare individ.
  • Alimentarea: Cipurile au nevoie de mult curent pentru orice fel de calcul. Fiecare calcul este tradus de către procesor în schimbări de stări în a tranzistorilor interni. Fiecare schimbare are nevoie de curent electric. Pentru calcule complexe sau control neuronal e nevoie de mult prea multă energie electrică. Cipul sau cipurile au nevoie sa fie alimentate continuu pentru orice operație. E imposibil să alimentăm wireless orice fel de dispozitiv pe o rază lungă (mai mult de 15 centimetri) prin aer, darămite prin corpul uman, pereți sau fel și fel de medii.

Sursa Foto: Bill Gates/ Facebook

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri