4 / 6

Vaccinarea va fi obligatorie

Ideea conform căreia vaccinarea ar fi obligatorie a pus pe jar ”piața anti-vacciniștilor”. Ei bine, în ciuda proastei comunicări din partea autorităților române, cu care ne-am obișnuit, acest lucru a fost menționat încă de la bun început, fără să lase loc de interpretări.


Vaccinarea împotriva COVID-19 este voluntară/ne-obligatorie. Se dorește o acoperire vaccinală cât mai mare pentru a limita răspândirea epidemică a virusului, dar nu se are în vedere introducerea obligativității vaccinării sau a unor măsuri restrictive față de persoanele nevaccinate”, este precizat și pe platforma campaniei de vaccinare.


Guvernele sunt însărcinate să prevină contaminarea sau alte posibile pericole de infectare, însă nu pot obliga o persoană să se vaccineze (cu atât mai puțin într-o democrație).


Într-adevăr, există posibilitatea ca anumite state sau companii aeriene să impună condiția vaccinării pentru a intra pe teritoriul lor sau călători. Este echivalentul necesității prezentării unui test PCR COVID negativ.


Un exemplu în acest sens ar putea fi chiar Brașovul nostru, care a gândit o modalitate inedită de a sprijini campania de vaccinare. Însă nici aceasta nu este cu notă obligatorie. Prin urmare, Asociația Comercianților din Centrul Istoric al Brașovului împreună cu Asociația Smart City Brașov oferă prin intermediul locațiilor din centrul orașului un discount de 10% persoanelor care s-au vaccinat cu noul vaccin împotriva COVID-19.



Sursa Foto: Pizza Roma (Brașov)/ Facebook


În altă ordine de idei, autoritățile încearcă să vaccineze cât mai mulți oameni cu putință, dar să solicite prezentarea vreunei dovezi a vaccinării nu este în planul acestora. Astfel, rămâne o provocare convingerea celor care nu cred în vaccinare, în general, că aceasta este cea mai bună soluție pentru a scăpa de pandemie (și cel mai probabil, de alte amenințări de acest gen).


Sursa Foto: Pixabay

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri