2 / 12

Ministru nou, planuri…vechi

Vasile Cepoi (foto) este cel de-al 21-lea ministru al Sanatatii, in Cabinetul Ponta, recent investit. La fel ca si unii dintre predecesorii sai, Cepoi isi propune continuarea reformei in domeniul sanitar.

„Vreau ca la inceputul lunii iunie sa prezint Guvernului noua forma a Legii Sanatatii, pentru ca la sfarsitul lunii sa putem lansa in dezbatere publica forma scrisa a acestui proiect. Vom duce mai departe colaborarea cu toti cei interesati de acest proiect, fie ca este vorba despre societatea civila, fie ca discutam despre profesionistii din sistem”, a declarat Vasile Cepoi, cu ocazia ceremoniei de predare-primire a mandatului.

Potrivit programului de guvernare, Cabinetul Ponta are ca principala directie de actiune in sanatate finalizarea promovarea si aprobarea noului proiect de lege in domeniul sanitar, precum si elaborarea actelor normative privind functionarea sistemului pentru 2013.

Restul masurilor propuse in aceasta arie sunt, in linii mari, aceleasi despre care au vorbit si fostii ministri ai Sanatatii. Astfel, promovarea consumului de medicamente generice, infiinarea de centre medicale acolo unde au fost desfiintate unitati spitalicesti, crearea de departamente de management al calitatii in spitale, introducerea salarizarii in functie de performante sau reducerea arieratelor – toate acestea nu sunt noutati in strategia ministerului.

Ministrii Sanatatii intre 2000 si 2012


Surse foto: Agerpres, Ministeru Sanatatii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri