4 / 7

Prunariu: Speculatiile despre sfarsitul lumii nu au nicio urma de adevar

Si cosmonautul Dumitru Prunariu a vorbit despre speculatiile care au la baza interpretarile date calendarului maya privind sfarsitul lumii, spunand ca acestea "nu au nicio urma de adevar in ele".

"Este adevarat ca, din informatiile transmise, calendarul maya are niste perioade, pe care mayasii le considera de transformare spirituala, dar nu are nicio tangenta cu calamitatile sfarsitului lumii asa cum a fost prezentata perioada. E o speculatie comerciala care duce la profit mare pentru numeroase categorii de comercianti, incepand de la cei care furnizeaza mancare pana la mass-media", a spus Dumitru Prunariu.

Cosmonautul a mai spus ca astfel de chestiuni au dus la "deplasari psihice majore pentru multi". Pe de alta parte, intrebat daca sfarsitul lumii ar putea fi prevestit de anumite semne stiintifice, cosmonautul Dumitru Prunariu a spus: "Acum 65 de milioane de ani, un asteroid care a ciocnit Pamantul a produs transformari atat de mari in viata de pe Pamant. Trebuie sa intelegem ca astfel de lucruri majore in viata planetelor se pot petrece la intervale de mii, sute de mii sau chiar milioane de ani si este greu sa detinem informatii suficiente despre evolutia in acest sens la nivelul uneia sau catorva generatii", a spus Dumitru Prunariu.

El a mai spus ca este adevarat faptul ca "se constata la nivelul generatiei noastre procesele de incalzire globala, cresterea nivelului marilor si oceanelor, cutremure cu grad de distrugere mare, inundatii puternice". "Este adevarat ca traim intr-o perioada istorica in care dezastrele naturale sunt amplificate fata de generatiile anterioare, dar aceste fenomene sunt ciclice", a mai spus Prunariu, singurul cosmonaut roman care a ajuns in spatiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri