5 / 9

Bilantul inundatiilor: 63 localitati din 10 judete afectate; o persoana decedata, alte patru disparute

Sute de persoane au fost evacuate in urma inundatiilor din judetul Arges, cea mai afectata fiind localitatea Bascov, unde in unele zone apa atinge doi metri inaltime, arata Prefectura Arges. Ultimele informatii furnizate, marti seara, de Prefectura Arges arata ca zeci de familii au fost evacuate din mai multe zone ale judetului, unde viiturile extrem de puternice au provocat pagube importante, in unele case apa depasind depasind doi metri.


Cea mai afecata localitate este Bascov, dar situatii similare, unde apa ajunge pana la acoperisul caselor, sunt si in localitatile Uda si Vedea. Sute de oameni din localitatile afectate au fost evacuati, Prefectura Arges neavand, insa, un bilant al acestora, in conditiile in care actiunile de salvare si evacuare sunt inca in desfasurare. De asemenea, viiturile puternice au dezradacinat numerosi copaci si au luat mai multe masini care plutesc pe strazi, o astfel de situatie fiind la Bascov.


Una dintre interventiile de salvare in desfasurare are loc la intrarea pe autostrada, in zona localitatii Cateasca, unde o masina cu pasageri a fost luata de viitura, a anuntat secretarul de stat in MAI Raed Arafat. In urma inundatiilor din judetul Arges si-au pierdut viata doua persoane - un barbat din localitatea Merisani si un batran de 71 de ani din localitatea Vedea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri